V Plzni bude festival 43 minipivovarů

04.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Nejvíce nejmenších pivovarů na jednom místě v Česku, minimálně 43 dosud přihlášených, se má podle organizátorů sejít na třetím ročníku festivalu českých minipivovarů Slunce ve skle. Téměř dvojnásobný počet výrobců než loni představí až 150 druhů piv. Festival pořádá v sobotu 18. září restaurační pivovar Purkmistr v Plzni-Černicích.

"Valná většina budou ty nejmenší restaurační a hostinské minipivovary, které vyrábějí od 200 do 1000 hektolitrů za rok. Každý přiveze tři až čtyři druhy piv. Pokud se přihlásí další, tak je neodmítneme," řekl Míč. Mezi nimi budou také dva větší výrobci s výstavem do 10.000 hektolitrů piva za rok a tři menší bavorské pivovary.

Stánky s pípami budou na nádvoří pivovaru a hotelu, na horní části sousední Selské návsi a pokud se tam nevejdou, tak organizátoři využijí ještě svůj druhý prostor, tedy zahradu pod návsí. "To je další selská usedlost, kterou začínáme rekonstruovat," dodal Míč. Parkování je domluvené s obvodním úřadem na louce u řeky.

"Naostro akci spustíme ve 13:00, končit by měla kolem 21:00," uvedl Míč. Na první ročník dorazilo 12 pivovarů a 1500 lidí, loni 23 a přibližně 5000 návštěvníků. Pokud letos opět vyjde počasí, očekávají jich organizátoři až dvojnásobek. "Pokud by to šlo takhle dál, tak si budeme muset zjednat fotbalové hřiště, ale tam by nebyla ta atmosféra," dodal Míč.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita