Platforma pro transparentní veřejné zakázky bude spolupracovat na přípravě zákona o veřejných zakázkách

03.09.2010 | , Ministerstvo pro místní rozvoj
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


2.9. 2010 Na dnešním jednání Platformy pro transparentní veřejné zakázky, bylo za účasti ministra pro místní rozvoj Kamila Jankovského dosaženo dohody o provázání Programového prohlášení vlády s výsledným dokumentem Platformy. Ten přitom obsahuje 39 konkrétních doporučení, které budou zapracovány do novely zákona o veřejných zakázkách.

Opatření povedou ke změně v regulaci veřejných zakázek s cílem dosáhnout zvýšení transparentnosti a efektivnosti jejich zadávání. Ministerstvo pro místní rozvoj přijalo podklady Platformy pro budoucí novelizaci zákona o veřejných zakázkách a vyzvalo k vytvoření pracovní skupiny složené ze zástupců Platformy, politických stran a dalších odborníků.

„Cílem této skupiny bude připomínkování novelizačních bodů zákona o veřejných zakázkách, které MMR připravuje,“ uvedl ministr Kamil Jankovský.

Zástupci všech zúčastněných parlamentních politických stran se na dnešním jednání zavázali podpořit novelu zákona při jednání v Parlamentu. Karolina Peské (VV) informovala o své iniciativě, která by měla vést k vytvoření parlamentní skupiny, která by byla koordinátorem aktivit v rámci Platformy, MMR a Parlamentu.

Autor článku

Tiskovka