Americká firma Apple představila novou řadu přehrávačů iPod

02.09.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Americká technologická firma Apple představila dle očekávání novou řadu přehrávačů iPod včetně modelu Nano s dotekovým displejem a bez tlačítek. Na dnešní podnikové prezentaci ji předvedl generální ředitel společnosti Steve Jobs. Na akci se objevil v černém triku s dlouhým rukávem bez límce, namísto svého oblíbeného roláku.

Přehrávač iPod Touch rozšířila Apple o video-chat podobně jako v nejnovějším iPhonu. Přístroj má kameru na přední straně, aby mohl jako video přenášet rozhovor s uživateli jiných iPodů Touch nebo iPhonů přes Wi-Fi a s využitím firemního programu FaceTime.

Apple představila i vylepšený software pro mobily iPhone, který umožní stahovat video s vysokým rozlišením prostřednictvím bezdrátového připojení Wi-Fi. Jde o verzi 4.1 operačního systému iOS, který pracuje v mobilech iPhone, přehrávačích iPod Touch a počítačových tabletech iPad.

Nový software zlepší i kvalitu snímků. Přístroje při fotografování uloží tři nepatrně odlišné verze záznamu a jejich kombinací získá ostřejší obraz.

Nová verze operačního systému iOS bude od příštího týdne dostupná bezplatně. Zprvu bude k dispozici pro mobily iPhone a přehrávače iPod Touch. Tablet iPad nyní pracuje se starší verzí; podle Jobse bude nová verze k dispozici v listopadu, rozšíření například o bezdrátový tisk.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita