Soutěž Podnikatel roku otevírá další dekádu: Hledáme jedenáctého českého Podnikatele roku!

31.08.2010 | , Ernst & Young
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


31.8. 2010 Společnost Ernst & Young vyhlašuje již jedenáctý ročník soutěže Ernst & Young Podnikatel roku a vyzývá k účasti všechny podnikatele, kteří se nebojí podělit o svůj úspěšný podnikatelský příběh. O titul Podnikatele roku může bojovat každý tuzemský podnikatel, který je alespoň 25% vlastníkem firmy, jež existuje minimálně dva roky. Soutěží se v kategoriích Podnikatel roku České republiky, Technologický podnikatel roku a Začínající podnikatel roku. Kromě celkového vítěze, který bude Českou republiku reprezentovat na světovém finále v Monte Carlu, vyhlásí porota i regionální vítěze. Popáté bude součástí projektu také soutěž Sociálně prospěšný podnikatel roku.

„Letos vstupuje soutěž Podnikatel roku v České republice do druhé dekády své existence. Ráda bych proto vyzvala české podnikatele, aby si přišli změřit své síly s těmi nejlepšími a nenechali se v souvislosti s ekonomickou krizí odradit např. horšími hospodářskými výsledky. Soutěž Podnikatel roku není jen o číslech - hledáme osobnosti se zajímavými podnikatelskými příběhy, které budou inspirací pro ostatní,“ říká Magdalena Souček, vedoucí partnerka Ernst & Young v České republice a dodává, že účast v soutěži má pro podnikatele i další efekt. „Z našich zkušeností víme, že zisk titulu pozitivně ovlivňuje renomé firmy na veřejnosti i směrem k zaměstnancům a napomáhá jejímu dalšímu rozvoji."

Zašlete vlastní nominaci nebo doporučte podnikatele do 30. listopadu 2010

Soutěže Ernst & Young Podnikatel roku 2010 se může zúčastnit vlastník nebo manažer společnosti s minimálně čtvrtinovým vlastnickým podílem. Musí odpovídat za výkon své společnosti a být aktivním členem jejího nejvyššího vedení. Společnost musí existovat alespoň 2 roky. Nominovat nebo poslat tip na podnikatele do soutěže může také jeho kolega, zákazník, zaměstnanec nebo manžel(ka). Nominace přijímáme do 30. listopadu 2010. Nominační formulář je přístupný na stránkách soutěže www.podnikatelroku.cz.

Předsedou poroty je v letošním roce Eduard Kučera, spolumajitel AVAST Software a.s. a Podnikatel roku 2009. Porota se řídí mezinárodně platnými pravidly. Mezi hlavní kriteria hodnocení patří strategická orientace, globální dosah a samozřejmě finanční výsledky podniku, které jsou jasným ukazatelem zdraví a růstu firmy. Proces hodnocení je komplexní a zohledňuje kromě ekonomických dat také osobnost soutěžícího a jeho podnikatelský příběh. Porotci se tak mimo jiné zaměří na podnikatelského ducha nominovaného, jeho čestnost a poctivost či mimopodnikatelské aktivity ve společnosti nebo regionu.

Bojujte o titul ve třech podkategoriích: Technologický, Začínající a Sociálně prospěšný podnikatel roku

Do kategorie Technologický podnikatel roku se mohou přihlásit podnikatelé, jejichž společnosti technologie vytváří nebo inovativním způsobem využívají. Nominace hodnotí speciální odborná porota, které předsedá Ivan Pilný, prezident sdružení TUESDAY Business Network.

Na ocenění Začínající podnikatel roku může být nominován podnikatel, který podniká maximálně 5 let.

Letos již popáté Ernst & Young a Schwabova nadace pro sociální podnikání vyhlašují také soutěž Sociálně prospěšný podnikatel roku. Sociálně prospěšní podnikatelé jsou lidé, kteří aplikují zásady podnikání tak, aby změnili svět k lepšímu. Využívají své schopnosti a znalosti v projektech, které pomáhají potřebným skupinám obyvatel, angažují se v komunitních projektech, pomáhají chudým, zaměstnávají hendikepované. Forem pomoci existuje celá řada a finanční podpora je jen jednou z těchto možností.

Jméno držitele titulu Podnikatel roku 2010 bude, spolu s vítězi v dalších kategoriích, vyhlášeno 16. února 2011. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále, které se uskuteční v červnu 2011 v Monte Carlu.

Soutěž spoluorganizuje deník MF Dnes a iDNES.cz. Partnery soutěže jsou společnosti Raiffeisenbank a Glisco. Soutěž podporují agentura CzechInvest, sdružení TUESDAY Business Network, Czech Venture Capital Association a US Business School Praha. Mediálními partnery jsou týdeník EURO, Český rozhlas Radiožurnál a čtvrtletník BIZ.

Autor článku

Tiskovka