Ministr Kocourek: čeští exportéři budou mít otevřené dveře do Tatarstánu

31.08.2010 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


27.8. 2010 Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek dnes jednal s ministrem průmyslu a obchodu Republiky Tatarstán Ravilem Zaripovem. Hlavním předmětem setkání obou ministrů bylo vytvoření příznivých podmínek pro další rozvoj spolupráce podnikatelských subjektů obou stran a zejména pak projednání realizovaných či připravovaných společných projektů. Setkání navázalo na červnovou návštěvu předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky s podnikatelskou misí do Tatarstánu.

Ministr Kocourek a jeho protějšek Zaripov se dohodli na uzavření memoranda o spolupráci, které bude podepsáno v průběhu 6. zasedání česko—ruské mezivládní komise v říjnu v Moskvě. Zároveň bude zřízena společná pracovní skupina pro koordinaci dvoustranné spolupráce.

Oba ministři podpořili vzájemnou obchodní spolupráci a projednali řadu společných projektů, na nichž se podílejí české firmy, jako je výstavba nemocnice první pomoci v Kazani, výstavba provozů na výrobu léků a léčivých přípravků, dodávka autobusů pro městskou dopravu a připravovanou univerziádu v Kazani v roce 2013, zřízení technologického předváděcího centra českých obráběcích strojů v Kazaňském závodu na výrobu vrtulníků, dodávky zařízení pro výstavbu bioplynových objektů v zemědělství, výstavbu drůbežáren a mlékáren v Tatarstánu.

Autor článku

Tiskovka