Tesco spustí 6. září systém věrnostních karet Clubcard

26.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Obchodní řetězec Tesco spustí od 6. září v Česku věrnostní program Clubcard, pomocí něhož chce posílit pozici na tuzemském trhu. Zástupci Teska to dnes oznámili na tiskové konferenci. Tesco systém věrnostních karet Clubcard provozuje v několika zemích a zapojily se do něj miliony lidí. Od loňského roku program funguje i na Slovensku, kde jej používá několik stovek tisíc zákazníků.

Systém Clubcard funguje tak, že zákazníci za své nákupy v prodejnách Tesco sbírají body, které se jim zapisují na účet klubové karty. Po třech měsících obdrží majitel karty se stavem svého konta a počtem bodů. Za každých deset korun, které zákazník v obchodech Tesco v Česku utratí, získá jeden bod. Pokud nasbírá více než 300 bodů, získá tři peněžní poukázky v hodnotě jednoprocentní slevy z celkové ceny nákupu a šest slevových kuponů na vybrané zboží. Při zisku méně než 300 bodů získá tři slevové kupóny na vybrané produkty.

Tesco na oplátku získá přehled například o tom, jaké výrobky zákazník nejčastěji nakupuje či jak reaguje na cenové nabídky, a může tomu přizpůsobit svoji obchodní strategii.

Povinnými údaji, které bude muset zákazník při vstupu do programu uvést, jsou jméno, příjmení, bydliště a datum narození. Mezi nepovinnými údaji jsou například informace o tom, zda zákazník je vegetarián, abstinent, diabetik či zda dodržuje bezlepkovou dietu.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita