Mladí preferují rychlou kariéru, motivují je peníze

25.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Mladí lidé z oborů financí preferují rychlou kariéru a v zaměstnání jsou motivováni především finančním ohodnocením. Vyplývá to ze společného průzkumu Asociace profesních účetních (ACCA) a globální poradenské společnosti Mercer mezi více než 3200 mladými lidmi ze 122 zemí.

V průzkumu mladí finanční profesionálové nejčastěji uváděli, že jsou spokojeni se svou současnou rolí v organizacích. Nicméně také vyjadřovali obavy o budoucnost. Celá polovina z nich se domnívá, že jim jejich zaměstnavatel není schopen nabídnout dostatečný rozvoj kariéry.

"Průzkum ukázal, že mladí finanční profesionálové tvrdě pracují a požadují za to odpovídající a hlavně velmi rychlou odměnu. Mohl by se stát výstražným znamením pro řadu zaměstnavatelů v podmínkách ekonomického oživení. Očekávání mladých jsou velmi specifická a zcela jistě není pravda, že vezmou zavděk jakoukoliv prací,“ uvedla ředitelka ACCA pro ČR, Slovensko a Maďarsko Kateřina Benešová.

Platy jsou podle průzkumu pro mladou generaci finančních profesionálů důležité. Požadují však i odpovídající celkové podmínky zaměstnání. Důležité jsou tedy peníze, rovnováha mezi soukromým a pracovním životem a práce pro renomované značky, které také nabízí odpovídající firemní kulturu a hodnoty.

V profesionálním rozvoji považují mladí za klíčové tzv. učení ze zkušeností. Vyžadují osobní kontakt a popularita takzvaného e-learningu je mnohem menší, než se doposud uvádělo. Průzkum ukázal také na to, že mladí si sice váží bezpečného a stabilního zaměstnání, ale jsou připraveni odejít, pokud zaměstnavatel nesplní jejich představy o kariérním postupu.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT