Strojírenský veletrh v Brně je plně obsazen

24.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Za necelé tři týdny začne v Brně největší výstavní akce konaná ve střední Evropě, Mezinárodní strojírenský veletrh (MSV). Už dnes jeho organizátor, společnost Veletrhy Brno hlásí - máme plně obsazeno. Do Brna přijedou zástupci 1500 firem z 25 zemí.

"Letošní ročník vypadá lépe, než jsme v této pro průmysl obtížné době očekávali. Rozšířila se výstavní plocha a bude obsazeno více hal než loni. Je znát, že vystavovatelé skutečně chápou strojírenský veletrh jako efektivní marketingový nástroj a šanci k získání nových zakázek," uvedl ředitel MSV Jiří Rousek. Vystavovat se podle něj chystají nejen tradiční účastníci, ale i řada těch, kteří minulý ročník z důvodu krize vynechali.

Ve dnech 13. až 17. září na brněnském výstavišti proběhne celý komplex specializovaných veletrhů strojírenského a technologického zaměření. Vedle samotného strojírenského veletrhu se v Brně uskuteční i veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT, Mezinárodní slévárenský veletrh FOND-EX, Mezinárodní veletrh svařovací techniky WELDING, Mezinárodní veletrh technologií pro povrchové úpravy PROFINTECH, Mezinárodní veletrh prostředků osobní ochrany, bezpečnosti práce a pracovního prostředí INTERPROTEC a Mezinárodní veletrh investičních příležitostí, podnikání a rozvoje v regionech URBIS INVEST. Kromě těchto veletrhů se ve dnech 14. a 15. září bude konat také odborné ICT & Business setkání INVEX FORUM, které v minulosti probíhalo samostatně.

Podle organizátorů podíl zahraničních firem dosáhne stejně jako v minulých letech 35 procent. K účasti se hlásí 530 zahraničních firem, 200 z nich přijede z Německa, následuje Slovensko, Rakousko a Itálie. Oficiální expozice chystají také Itálie, Francie, Polsko a další země. Ovšem vůbec nejrozsáhlejší oficiální stánek letos bude mít Ruská federace, jejíž ministerstvo průmyslu a obchodu si pronajalo plochu 1000 metrů čtverečních.

Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně loni navštívilo kolem 88.000 lidí. Na brněnské výstaviště zamířilo 1507 vystavovatelů.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita