Stavba obchvatu Plzně za tři miliardy začne v polovině roku 2011

23.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Stavba šestikilometrového západního obchvatu Plzně za tři miliardy korun má začít v polovině příštího roku. ČTK to potvrdili ekonomický náměstek hejtmanky Milan Chovanec (ČSSD) a technický náměstek plzeňského primátora Petr Rund (ODS). Jde o nejdůležitější silniční stavbu v kraji, která už má územní rozhodnutí na první ze dvou etap více než rok. Stavební povolení na první etapu, která vyjde na jednu miliardu korun, má být vydané v listopadu.

"Město se zpožděním dodalo všechny potřebné dokumenty pro stavební povolení. Na listopad je připravená výzva evropského regionálního operačního programu (ROP) na velké silniční stavby v Plzeňském a Jihočeském kraji, kde se budeme o dotaci ucházet," řekl Chovanec. Západní obchvat je pro kraj i radnici prioritou.

Podle Chovance vytvořily kraj a město společnou expertní skupinu úředníků pro podání žádosti do ROP i zabezpečení a dohled nad stavbou. Připravuje už také veřejnou soutěž na dodavatele stavby. Kraj by na ni jako investor měl vydat 750 milionů korun, město zhruba 220 milionů Kč, což potvrdil také Rund. Kraj je připraven dodat k dotaci potřebných osm procent nákladů jako spoluúčast. "V polovině příštího roku začneme stavět," potvrdili shodně Chovanec i Rund.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita