Komise a Komora vyzývají podnikatele k hodnocení fungování směrnice o službách na vnitřním trhu

20.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská komise spustila veřejnou konzultaci zabývající se správnou a úplnou harmonizací směrnice o službách na vnitřním trhu v různých členských státech. Cílem této konzultace je získat praktické informace o tom jak byla směrnice na národních úrovních jednotlivých členských zemí implementována.

V této souvislosti vyzývá Evropská komise podnikatele, aby vzájemně ohodnotili implementaci směrnice v ostatních členských státech EU a to prostřednictvím přiloženého dotazníku. Dotazník by měl být vyplněn pro každou členskou zemi zvlášť.

Komise zároveň žádá o zaslání jakýchkoliv informací o praktických problémech či podnětů týkajících se překážek ve volném pohybu služeb v rámci členských státu. Odpovědi na otázky v dotazníku, či jakékoliv podněty z oblasti volného poskytování služeb v rámci EU zasílejte na adresu eupripominkovani@komora.cz a to nejpozději do 6. září 2010. Pokud byste odpovídali na konzultaci Evropské komise přímo, informujte prosím rovněž Hospodářskou komoru.

Podrobnější informace o samotné konzultaci dostupné v anglickém jazyce naleznete na stránkách Evropské komise zde: http://ec.europa.eu/internal_market/consultations/2010/services_directive_en.htm.

Dotazník je dostupný v příloze této zprávy nebo na této adrese:

/pomahame-vasemu-podnikani/pripominkovani-legislativy-2/nove-materialy-k-pripominkam-1/nove-materialy-k-pripominkam/eu-63-10-vzajemne-hodnoceni-implementace-smernice-o-sluzbach-t-6-9-2010.aspx

Autor článku

Firemni aktualita