Předepsané pojistné direct pojišťovny meziročně vzrostlo o 32 %

18.08.2010 | , Direct pojišťovna
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


18.8. 2010 DIRECT Pojišťovna v prvním pololetí letošního roku dále výrazně rostla. Meziročně zvýšila počet účinných smluv v portfoliu o 37 % a k 30. 6. 2010 jich evidovala celkem 60 525. Hrubé předepsané pojistné DIRECT Pojišťovny za první pololetí roku 2010 dosáhlo dle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví IFRS výše 151,2 milionu Kč a v porovnání s prvním pololetím roku 2009 vzrostlo o 32 %.

„DIRECT Pojišťovna patří mezi nejrychleji rostoucí neživotní pojišťovny v České republice, což dokazují také nedávno vydaná data České asociace pojišťoven. Za růstem předepsaného pojistného a počtu klientů stojí atraktivní produkty a inovace, a to jak v oblasti pojištění vozidel, tak v oblasti pojištění majetku,“ říká Ján Čarný, generální ředitel DIRECT Pojišťovny.

V prvním pololetí letošního roku oslavila DIRECT Pojišťovna tři roky od vstupu na český trh, její mateřská společnost RSA si pak připomněla 300. výročí založení. Čisté předepsané pojistné skupiny RSA dosáhlo v prvním pololetí roku 2010 výše 3,8 miliard liber, zisk skupiny RSA po zdanění činil v tomto období 224 milionu liber.

Mezi novinky představené v prvním pololetí 2010 v oblasti autopojištění patří unikátní ochrana bonusu za bezeškodní průběh, kterou si mohou klienti sjednat k havarijnímu pojištění či povinnému ručení od června 2010. DIRECT Pojišťovně se daří rozvíjet spolupráci s nejvýznamnějšími prodejci automobilů v České republice. Zákazníci si tak mohou sjednat pojištění od DIRECTu přímo na prodejních místech partnerů, tedy tam, kde lidé tuto službu obvykle vyhledávají.

V rámci pojištění majetku nabízí DIRECT Pojišťovna od března nové připojištění rizika přepětí a zkratu. Toto připojištění je zahrnuto v balíčku DIRECT domov MAXI, který tak nabízí plnou ochranu pojištění majetku. Všichni klienti DIRECT Pojišťovny navíc jako bonus k pojištění domácnosti či nemovitosti automaticky získávají pojištění zahrady, květin na terasách, balkonech apod.

Autor článku

Tiskovka