Firmy po povodních obnovují výrobu

18.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Firmy v Libereckém kraji, které před několika dny zasáhla blesková povodeň, začínají pomalu obnovovat výrobu. Největší problémy má frýdlantská textilka Damino, které voda nejen vyplavila haly, ale také strhla most přes Smědou a tím podnik odřízla od světa. Výroba se tam kompletně nerozjede dřív než v říjnu. Naproti tomu ostře sledovaný výrobce autodílů z Chrastavy Grupo Antolin Bohemia už na většině linek vyrábí, své obchody a výrobny otevírají také někteří drobnější podnikatelé, zjistila ČTK.

Textilka Damino je stále plná bláta a špíny, bezprostředně po povodni sahala vrstva až do výše jednoho metru. Poškozeno zůstalo veškeré zařízení, budova administrativy se všemi dokumenty, voda odnesla i dopravní techniku. Největším problémem je ale ztráta mostu přes Smědou, který byl jedinou příjezdovou cestou k podniku.

Chrastavský výrobce autodílů Grupo Antolin Bohemia již výrobu z větší části znovu nastartoval. Přestože voda během předminulého víkendu dosahovala v závodě až půldruhého metru, podařilo se podstatnou část vyčistit a důležité linky znovu rozjet.

Ničivou sílu povodní pocítil také Miroslav Prošek, který ve Frýdlantu a Hejnicích provozuje řeznictví a uzenářství, výrobnu masa a také jatka. Zatímco hejnický obchod voda nezasáhla, ve Frýdlantu udeřila.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita