Prezidenti komor Česka, Slovenska a Maďarska jednali o možnostech spolupráce

17.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


O možnostech bližší spolupráce jednali koncem minulého týdne v Praze prezidenti hospodářských komor České republiky, Slovenska a Maďarska.

Mezi dalšími tématy schůzky prezidenta Hospodářské komory České republiky Petra Kužela, prezidenta maďarské Obchodní a průmyslové komory László Parragha a předsedy Slovenské obchodní a průmyslové komory Petera Mihóka byly přípravy maďarského předsednictví v Radě EU (od ledna 2011), kooperace v rámci Asociace evropských obchodních a průmyslových komor EUROCHAMBRES, problematika připravované Směrnice o opožděných platbách, Směrnice o průmyslových emisích (IPPC), Evropská strategie pro Podunají a v neposlední řadě příprava Evropského parlamentu podniků 2010 v Bruselu.

Hovořilo se rovněž o dalším rozvoji maďarského projektu tzv. Széchenyiho karty, která představuje státem podporovaný elektronický úvěrový nástroj, který pomáhá novým malým a středním podnikům zvýšit dostupnost finančních prostředků a snížit administrativní zátěž. Zavedení podobného systému i v České republice připravuje i Hospodářská komora České republiky.

Zpráva převzata z Hospodářské komory ČR.

Autor článku

Firemni aktualita