Obchodníci nabídli zaplaveným lidem speciální slevy

13.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Obchodníci nabídli lidem, jejichž domácnosti minulý víkend poničily záplavy, výrazné slevy například na nákup nového nábytku, bytových doplňků či úklidového nářadí. Povodně jsou v poslední době v Česku poměrně časté a mnozí obchodníci se je už naučili využívat ve svých marketingových aktivitách.

Například obchodní domy s nábytkem Kika nyní nabízejí zaplaveným domácnostem třicetiprocentní slevu na nábytek či padesátiprocentní slevu na všechny služby, přičemž dalším zvýhodněním je speciální nabídka financování. "Povodňové slevy" platí v prodejnách Kika do konce letošního roku.

Pozadu nezůstaly ani konkurenční prodejny s nábytkem Sconto, které hned po opadnutí velké vody nabídly zaplaveným lidem třicetiprocentní slevu na nákup nového nábytku a dvacetiprocentní slevu na bytové doplňky. Speciální slevy dává zatopeným domácnostem také liberecký hobbymarket Bauhaus. Dvacetiprocentní sleva se týká sortimentu potřebného k renovaci, úklidu nebo sanaci domů a bytů zasažených povodní.

Výhody zaplaveným zákazníkům poskytují také telekomunikační firmy. Například Telefónica O2 přišla s nabídkou bezplatného vydání nové SIM karty, a to i se stejným telefonním číslem a slevou až 1000 Kč na nákup nového mobilního či fixního telefonu, pořízení ADSL, ISDN modemu či Set-top boxu pro O2 TV. Vedle toho zaplaveným lidem nabídla možnost odkladu splatnosti faktur a 50procentní slevu na vnitrostátní volání po dobu dvou měsíců.

Záplavy minulý víkend zasáhly zejména Liberecký kraj, ve kterém v sobotu a neděli spadlo až 220 milimetrů srážek na metr čtvereční, což odpovídá srážkovému úhrnu za tři až čtyři měsíce. Velká voda zasáhla hlavně oblast Frýdlantska a také Českolipsko. Z domů vyhnala na 2000 lidí a vyžádala si pět lidských životů.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita