Záplavy zkomplikovaly zásobování obchodů v postižených regionech

09.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Záplavy, které o víkendu zasáhly zejména severní Čechy, zkomplikovaly kvůli zatopeným a poničeným silnicím zásobování obchodů. Prodejny ale zůstaly otevřené a v některých z nich našli dočasné útočiště lidé, které velké přívaly vody odřízly od domova.

"O víkendu jsme měli problém se zásobováním prodejen na Děčínsku, ale nyní jsou již všechny nezbytné zásobovací trasy průjezdné a zásobování prodejen Albert tak probíhá standardně jako v jiných dnech," uvedl mluvčí supermarketů a hypermarketů Albert Lukáš Hora, podle kterého žádná prodejna Albert nemusela být o víkendu kvůli velké vodě uzavřena.

Otevřeny zůstaly v postižených regionech také všechny obchody Tesco. "V současné době nemáme zasažen žádný obchod a zásobování probíhá bez problémů," uvedla mluvčí Tesco Stores ČR Eva Karasová. Domovy některých zaměstnanců obchodů Tesco ale zaplavila voda, takže se nemohli dostat do práce.

Některé obchody v zaplavených oblastech o víkendu posloužily pro dočasné ubytování. "V děčínské prodejně Albert jsme poskytli prostor pro přechodné ubytování lidem, kteří se kvůli povodni nemohli dostat do svých domovů," podotkl Hora.

Obchodníci zároveň pomáhají lidem, jejichž domovy zaplavila voda. "V neděli Nadační fond Tesco poskytl bezprostředně pomoc a do postižených oblastí jsme poslali vodu i čisticí prostředky," uvedla Karasová. Společnost Ahold, která provozuje prodejny Albert, postiženým lidem darovala několik palet balené vody.

V zaplavených regionech nyní vzrostla poptávka po balené vodě a a hygienických potřebách. Obchodníci tvrdí, že tamní prodejny mají dostatečné zásoby tohoto zboží.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita