Ekologové: D8 jsme zdrželi o 6 měsíců, za zbytek si může stát

06.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ekologická organizace Děti Země odmítá, že by nesla hlavní vinu za zpoždění dostavby dálnice D8. Spory okolo stavebních povolení zatím zdržely stavbu dálnice o šest měsíců, zatímco liknavost státních úředníků a dodavatelů už stála celé roky, uvedl zakladatel organizace Děti Země Miroslav Patrik.

"Vede se proti nám dost ostrá kampaň. Státní úředníci na nás chtějí shodit vinu za svou neschopnost a obrovské chyby, kterých se dopouští. Tvrdí, že oni chrání místní, zatímco někdo zdaleka se jim do toho vměšuje. Přitom to není pravda, ty chyby dělají pražské firmy a ústečtí úředníci," řekl Patrik.

Ustupovat ze sporů ovšem ekologové nebudou. Když o tom Patrik mluví, zase zmiňuje slovo princip. "Kdyby s námi úřady od začátku komunikovaly, bavily se o nějakém delším tunelu nebo aspoň respektovaly naše přání na dílčí změny v projektu, nemusel by se s nimi nikdo soudit," řekl ekolog. Zda napadnou další územní rozhodnutí, které chce vydat Stavební úřad v Lovosicích do konce roku, zatím neřekl.

Spor má ještě jeden rozměr. Velké ekologické organizace už fungují profesionálně, mají své zaměstnance, a tak je vlastně mediálně sledovaný souboj o dálnici pro Děti Země výhrou.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita