České regiony se představily Číně

05.08.2010 | , Czech Tourism
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji proběhl 17. července Den českých regionů. Akci na pódiu Evropského náměstí slavnostně zahájil velvyslanec České republiky v Číně J.E. Libor Sečka, generální komisař Pavel Antonín Stehlík, ředitel zastoupení CzechTourism v Číně Jiří Vávra a hejtmani Stanislav Eichler, Milada Emmerová, Josef Novotný a Jana Vaňhová.

„Chtěl bych přivítat návštěvníky u jednoho z nejnavštěvovanějších pavilonů na EXPO. Věřím, že toto představení českých regionů otevře novou éru přátelských vztahů mezi Českou republikou a Čínskou lidovou republikou,“ řekl generální komisař před zaplněným Evropským náměstím. Velvyslanec České republiky v Číně, J.E. Libor Sečka uvedl: “Rád bych popřál českým i čínským regionům co nejvíce úspěchů v jejich spolupráci.“

„V tomto týdnu se Vám představí Česká republika prostřednictvím jednotlivých regionů jako turisticky zajímavá destinace v srdci Evropy,“ zahájil svůj proslov ředitel zastoupení CzechTourism v Číně Jiří Vávra a dodal: „Přijďte se nejen podívat, ale také ochutnat typicky českou gastronomii a naplánujte si svou příští dovolenou v naší malebné zemi.“

Na pódiu pak mohli diváci uslyšet české písničky z 30. let, kapelu Těžká pára, moderní kombinace klasické a beatové hudby v Číně již proslulé houslistky Ziny a shlédnout folklórní hudební těleso Iršava a taneční uskupení Morava. Nechyběla ani kvízová soutěž se zajímavými cenami, při které lidé odpovídali na otázky spojené s Českou republikou. Desetidenní prezentace českých regionů na EXPO 2010 byla z pohledu návštěvnosti českého pavilonu jednou z nejúspěšnějších, akci zhlédlo 524 000 návštěvníků.

Dny českých regionů se v Šanghaji konaly od 12. do 21. července. Slavnostní přestřižení pásky proběhlo v rámci českého pavilonu v prostoru Multimedia Hall 13. července za účasti generálního komisaře české účasti na EXPO 2010 Pavla Antonína Stehlíka, ředitele odboru marketingu a externí služby CzechTourism Pavla Kosaře a ředitele zastoupení CzechTourism v Číně Jiřího Vávry. Multimedia Hall Česko prezentovala bohatým kulturním programem, formou ochutnávek regionálních specialit a také propagačními materiály jednotlivých krajů.

Autor článku

Tiskovka