RIM předvedl nový BlackBerry Torch; má zastavit konkurenční Apple

04.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Kanadská společnost Research In Motion (RIM) včera v New Yorku předvedla novou verzi svého komunikátoru BlackBerry. Přístroj nese název BlackBerry Torch 9800 a firma jej uvádí na trh jako takzvaný "iPhone killer", tedy svou odpověď úhlavnímu rivalovi, americké společnosti Apple. Ta vyrábí přístroj iPhone, který je rovněž z kategorie chytrých telefonů.

Nový BlackBerry Torch má dotykový displej, posuvnou klávesnici a vylepšený software. V americké maloobchodní síti bude k dostání od 12. srpna a fungovat bude v síti mobilního operátora AT&T. Cena byla stanovena na 199,99 USD (asi 3740 Kč), zájemce ale bude muset s operátorem uzavřít dvouletou smlouvu o využívání služeb. Konkurenční iPhone funguje rovněž v síti AT&T.

BlackBerry Torch je prvním přístrojem, který poběží s operačním systémem BlackBerry 6 a novým internetovým prohlížečem. Nový software byl podle tvrzení výrobce navržen tak, aby lépe fungoval se stále populárnějším dotykovým rozhraním.

V nejbližší době nicméně firmu čeká tvrdá zkouška. BlackBerry totiž mají v oblibě především podnikatelé, řada z nich už ale začíná dávat přednost zmíněným přístrojům iPhone. Kritici proto upozorňují, že RIM bude muset prokázat, že je mezi výrobci chytrých telefonů stále tím, kdo udává trend, i když konkurence přichází s podobnými výrobky.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita