MD zveřejní v pátek 13. srpna seznam staveb, které zastaví

04.08.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ministerstvo dopravy zveřejní v pátek 13. srpna seznam dopravních staveb, které se pro nedostatek peněz zastaví, uvedl po včerejším jednání ministra Víta Bárty se zástupci 14 stavebních firem mluvčí MD Karel Hanzelka.

"Ministerstvo se bude snažit o zlevnění výstavby například efektivnějším výkupem pozemků nebo lepší přípravou projektů, firmy zase budou hledat cestu, jak snížit své marže. S těmi cenami se dá jít dolů," tlumočil výsledky jednání Hanzelka. Firmy ale vidí situaci jinak. "Nikdo nic neslíbil, je to v pozici, že se nad tím musíme zamyslet. Podle mě nikdo není připraven nějakou slevu dávat," řekl jeden z účastníků jednání, který si nepřál být jmenován. Podle něj firmy pracují s marží tři až pět procent a nemají kam s cenami ustupovat. Stejně se vyjádřil v pondělí prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví Václav Matyáš.

Seznam staveb určených k zastavení ministerstvo zatím nezveřejnilo, ohrožené stavby ale jmenoval ve své nedávné prezentaci Bártův předchůdce Gustav Slamečka. Na Slamečkově seznamu je mimo jiné dostavba dálnice D47 k polským hranicím nebo D8 mezi Lovosicemi a Řehlovicemi.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita