OP Prostějov si chce ponechat pouze 18 firemních prodejen

26.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Prostějovský Oděvní podnik (OP), který je od května v konkurzu, hodlá nadále provozovat pouze 18 firemních prodejen. Vyplývá to ze zprávy insolvenčního správce Jaroslava Svobody. OP svoji prodejní síť postupně redukuje. Ještě na konci roku 2008 měl v Česku a na Slovensku 117 obchodů, ke konci letošního dubna jich bylo 58. Původní návrh představenstva OP počítal s tím, že si podnik ponechá síť 30 obratově nejlepších a ziskově perspektivních prodejen.

Tržby firemních prodejen OP v prvním pololetí letošního roku klesly meziročně o zhruba deset milionů korun ze 113,7 milionu korun ve stejném období loňského roku na 103 miliony korun. Počet prodaných kusů zboží se snížil z loňských 144.436 na 89.661. Nižší tržby Svoboda přisoudil především slevovým akcím konkurence, které letos byly zahájeny mnohem dříve než v předchozích letech.

Kromě redukce firemních obchodů musel OP přistoupit i k výraznému snížení výroby. V závěru srpna OP ukončí poslední sériovou výrobu. Firma pak bude vyrábět jen takzvané měřenky, tedy oblečení na míru. Kvůli ukončení sériové výroby přijde o práci téměř 80 lidí a počet pracovníků podniku OP klesne na zhruba 350.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita