Podnikatelé v Královehr. kraji mohou žádat o dotace na nákup znalostí od vysokých škol

20.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Firmy sídlící v Královéhradeckém kraji mohou žádat o dotace na nákup znalostí, služeb a technologií od vysokých škol a fakult sídlících na území regionu. Dotace vypsal Královéhradecký kraj, aby podpořil klíčová odvětví průmyslu, vědy a inovací. Jejich rozvoj by mělo zajistit právě propojení podnikatelského prostředí, vysokého školství a veřejné správy.

„Kraj vyčlenil na tento dotační program v letošním roce 1,5 milionu korun. Jde o součást projektu Regionálního inovačního fondu, což je finanční nástroj kraje, který bude v příštích letech určovat hlavní směry finanční podpory v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Dotace podpoří spolupráci a předávání znalostí mezi vysokými školami a malými a středními podniky v regionu. Na jedné straně se využije inovační potenciál firem a na druhé finančně podpoří výzkum univerzit,“ řekl náměstek hejtmana Josef Táborský.

Dotace ve výši od 10 do 150 tisíc korun mohou podnikatelé využít na vývoj produktu, procesu či služby, testování a měření, studie proveditelnosti, přístup k výzkumnému zařízení, navrhování prototypů, analýzu vhodnosti použití materiálu, design produktu, tvorbu byznys plánu k inovativnímu produktu, posouzení ekonomického dopadu, analýzu trhu a marketingovou strategii, inovační a technologický audit, nastavení nového byznys nebo management modelu firmy nebo optimalizaci operačních procesů společnosti.

Lhůta pro podávání žádostí o dotace, takzvané inovační vouchery, je od 15. července do 20. srpna 2010. Aktuální informace o Regionálním inovačním fondu Královéhradeckého kraje je možné najít na webových stránkách kraje. Také díky tomuto projektu by se měl Královéhradecký kraj v příštích letech stát dynamicky se rozvíjejícím regionem s mimořádným inovačním potenciálem.

Zpráva převzata z Královehradeckého kraje.

Autor článku

Firemni aktualita