Pojišťovny evidují po víkendových bouřkách zatím stovky škod

20.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Víkendové bouřky a přívalové deště způsobily podle odhadů pojišťoven stovky škod za několik desítek milionů Kč. Nejvíce pojistných událostí evidují na západě Čech, zejména vyplavené sklepy či poničené střechy. Zhruba tři čtvrtiny škod vzniklých při květnových povodních na Moravě již likvidátoři největších domácích pojišťoven vyřešili.

"Z víkendové větrné smrště registrujeme asi 250 pojistných událostí. Výši škod zatím odhadujeme na deset milionů Kč," uvedl mluvčí Kooperativy Milan Káňa. Většinou jde o poškození budov a rodinných domů vlivem silného větru a pádu stromů. Nejpostiženějším se zatím jeví Karlovarský kraj. Podle Káni už se také objevují informace o zatopených domech na severní Moravě a Vysočině.

České pojišťovně se po víkendové bouřce zatím s pojistnou událostí během pondělního dopoledne ozvalo pouze několik klientů.

Klientům pojišťovny Generali způsobily podle prvních odhadů víkendové rozmary počasí škody v řádu milionů korun. Lokální záplavy podle pojišťovny poškodily především sklepy rodinných domů a rekreačních objektů. "Nemůžeme vyloučit ani zemědělské škody menšího charakteru, ty totiž nezřídka bývají hlášeny s několikadenním zpožděním. Silný vítr ničil především střechy a lámal stromy, které svým pádem mohou poškodit de facto cokoliv, ať už rodinný dům, chatu, chalupu, elektrické vedení nebo zaparkovaný automobil," upozornil mluvčí společnosti Jiří Cívka.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita