Informační místa pro podnikatele zodpověděla téměř 65 tisíc podnikatelských dotazů

19.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Informačního místa pro podnikatele (InMP) jsou kontaktní místa, kde podnikatelé mohou na jednom místě získat základní informace potřebné pro své podnikání (např.: k zahájení činnosti, k provozu a k financování podniku, informace o podnikání v rámci celé EU a třetích zemích a další).

Síť kontaktních míst se nachází téměř ve všech okresech. Celkem je v současné době provozováno téměř 100 kontaktních míst při okresních či oblastních hospodářských komorách. Plošně se jedná o nejvíce rozšířenou standardizovanou veřejnou informační službu pro podnikatele.

Podnikatel se může na kontaktní místo se svým dotazem obrátit osobně, telefonicky, pomocí elektronické pošty nebo prostřednictvím formuláře.

Od začátku projektu do konce roku 2009 tato kontaktní místa zodpověděla téměř 65 tisíc podnikatelských dotazů, týkajících se především možnosti financování rozvoje podniků a vyhledávání obchodních kontaktů. Mezi často kladené dotazy patří rovněž informace týkající se zahájení podnikání, provozu podniku a informace o předpisech vztahujících se k prováděné činnosti.

Zpráva převzata ze Svazu obchodu a cestovního ruchu ČR.

Autor článku

Firemni aktualita