Průzkum potřeb velkých uživatelů poštovních služeb poskytovaných Českou poštou, s. p.

16.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Na základě smlouvy s Evropskou komisí zpracovává společnost Copenhagen Economics studii Hlavní vývoj v poštovním sektoru v letech 2008 - 2010, ve které bude kvalifikovaně posouzen a analyzován vývoj poštovního sektoru v jednotlivých členských zemích v daném časovém období při zohlednění kvality poskytovaných služeb a možného působení technologického rozvoje. Připravovaná studie bude rovněž obsahovat doporučení, týkající se plnění závazku Evropské komise, kterým je aktivní monitorování trhu poštovních služeb.

Analytická část studie bude vycházet z průzkumu, který se bude provádět v jednotlivých členských zemích. Cílem tohoto průzkumu je mimo jiné zjistit preference podnikatelských subjektů a organizací, které prostřednictvím České pošty, s. p., podávají větší množství poštovních zásilek, a to ve vztahu ke službám, které Česká pošta poskytuje povinně na základě udělené licence (tzv. univerzální poštovní služba). Respondenti mohou v odpovědích vyjádřit svůj názor na frekvenci doručování zásilek, hustotu pošt apod.

V souladu s výše uvedenými skutečnostmi Ministerstvo průmyslu a obchodu vyzývá relevantní podnikatelské subjekty a organizace k účasti ve zmíněném průzkumu. 

Zpráva převzata z MPO.

Autor článku

Firemni aktualita