Mezinárodní kooperační burza TORGAU - 2. září 2010

16.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Další ročník tradiční mezinárodní kooperační burzy v severosaském Torgau se z iniciativy OST-WEST Verein, e.V. bude konat dne 2. září 2010 v zasedací místnosti radnice na adrese Markt 1, Torgau. Podle rozpisu se předpokládá účast firem ze SRN, ČR, PR, Slovenska, Slovinska, Rumunska a Bulharska.

Podobně jako v minulých letech lze odůvodněně předpokládat, že kromě německých firem budou nejvíce zastoupeny firmy české. První české firmy jsou již přihlášeny. Uzávěrka přihlášek je stanovena na 17. srpna 2010.

Po formálním zahájení a stručné prezentaci firem bude kooperační burza organizačně rozdělena do 4 sekcí:

  • zpracování kovů, strojírenství, ocelové konstrukce, spedice
  • elektrotechnika/elektronika, IT, automatizační technika, technika pro životní prostředí a obnovitelné zdroje energií /fotovoltaika a větrná energie/
  • chemický a farmaceutický průmysl, zpracování dřeva, skla, plastických hmot
  • poradenství, PR a podnikatelské služby

Prioritními obory v tomto roce budou strojírenství, zpracování kovů, ocelové konstrukce, elektrotechnika, elektronika, řídící procesy, spedice, technika pro životní prostředí a úspory energií.

Cílem kooperační burzy je navázní kontaktů, posouzení možností organizace prodeje a přímé prodeje na příslušných trzích, stejně jako výhodná kooperace při výrobě a zhotovení produktu, posouzení možností transportu a montáže.

Termín pro podání přihlášky k účasti na koooperační burze je 17. srpen 2010 mailem na ostwest@online.de nebo telefonicky na č. 00493421715647. Zde je rovněž možné se informovat o dalších podrobnostech. Odpovědnou osobou je opět Dr. Uwe Niedersen, ředitel OST-WEST Verein, Schloßstr. 19, 04860 Torgau. Bezplatné parkování je možné na Straße der Jugend 14b. Současně bude k dispozici poradenství pro české firmy jednak ze strany organizátorů /Ing. Milan Freund pro firmy z ČR a SR/, jednak bude přítomen i zástupce GK Drážďany. Účastnický poplatek činí 100,- €.

Na základě zkušeností z předchozích kooperačních burz, konaných OST-WEST Vereinem v Torgau, doporučuje Generální konzulát v Drážďanech českým firmám účast.

Zpráva převzata z Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Autor článku

Firemni aktualita