Nová vláda vyvolává velká očekávání byznysu

14.07.2010 | , Svaz průmyslu a dopravy
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


13.7. 2010 Koaliční smlouva zahrnuje značnou část požadavků zaměstnavatelů, prosazovaných Svazem průmyslu a dopravy ČR.

Nově jmenovaná koaliční vláda vyvolává podle Svazu průmyslu a dopravy ČR mezi jejími 1600 členskými firmami značná očekávání, a to zejména ohledně prosazování reforem a nastavení příznivějšího podnikatelského prostředí. „S touto vládou jsou spojena velká očekávání,“ uvedl Jaroslav Míl, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR.

„Pozitivně hodnotíme, že převážná část našich požadavků byla zapracována do koaliční smlouvy. Věříme, že nová vláda bude pracovat i s našimi dalšími dílčími požadavky,“ poznamenal Jaroslav Míl.

Prezident této nejvýznamnější tuzemské zaměstnavatelské organizace, zastřešující 32 členských svazů a asociací, poukázal však na málo ambiciózní cíle vlády při zajištění vyrovnaného rozpočtu. „Základní chybou je, že vyrovnaný rozpočet je plánován až v roce 2016. Tento cíl se tak přesouvá až na další vládu. Míjíme tím příležitost dostat rozpočtový deficit pod jedno procento v roce 2014,“ uvedl Jaroslav Míl.

Svaz průmyslu a dopravy ČR považuje výrazné snížení rozpočtového deficitu a dosažení vyrovnaného rozpočtu za jednu z priorit, která je zahrnuta v jeho strategickém dokumentu Agenda 2010 - 10 priorit pro budoucnost ČR (www.spcr.cz). Materiál zmiňuje i požadavek na snížení rozpočtového deficitu pod 3 procenta v roce 2012.

Autor článku

Tiskovka