Díky vedrům roste prodej piva a nealka o desítky procent

14.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Současná vlna veder zvyšuje pivovarům i výrobcům nealkoholických nápojů prodeje o desítky procent. Lidé v horku pijí výrazně více, což dělá radost výrobcům i obchodníkům, kterým stoupají tržby. Růstu spotřeby zejména piva napomáhají také prázdniny a dovolené.

Červenec bývá pro pivovary pravidelně nejúspěšnějším měsícem v roce. V letních měsících se plní letní zahrádky, otevírají sezonní restaurace, více piva než obvykle si dopřejí také lidé trávící dovolenou na chatách či v kempech. Podle pivovarníků by jim nadprůměrně teplý červenec mohl pomoci dohnat ztráty z jarních měsíců, kdy nejen zásluhou chladnějšího počasí prodali méně piva než ve stejném období loni.

Českým pivovarům v prvních čtyřech měsících letošního roku klesly prodeje o více než deset procent. Pokles prodejů v restauracích i obchodech podle pivovarníků kromě chladného počasí způsobilo hlavně lednové zdražení piva. Spotřební daň u piva se od ledna zvýšila zhruba o 50 haléřů na půllitr, většina pivovarů následně zdražila půllitr až o korunu.

Zpráva převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita