Setkání s investory v rámci projektu Investice do nápadu

13.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Dne 17.6.2010 se uskutečnilo první setkání s investory v rámci projektu Investice do nápadu. Toto setkání organizovala společnost GENTEA know-how ve spolupráci s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR a zároveň s Prague Business Clubem.

Na setkání byly představeny tři projekty z různých oborů. Všechny se vyznačovaly svou unikátností produktu a vysokou ambiciózností. Jeden byl z oblasti výroby sportovních potřeb, druhý z oblasti podnikových softwarových aplikací a třetí z oblasti gastronomie spojené s netradičním využitím volného času. Mítinku se zúčastnilo 10 investorů. V současné době se vedou jednání o potenciální realizaci dvou ze tří projektů.

Manažerka projektu, Adéla Humlová uvedla. „Setkání proběhlo ve velmi tvůrčí atmosféře. Bylo příjemné vidět, jak se zkušení podnikatelé nesnaží účastníky projektu „vykoupat“ v jejich neznalosti. Naopak. Svými připomínkami a podněty předávali prezentujícím cenné zkušenosti, které, jak se ukázalo, byly velmi inspirativní i pro ostatní investory. Tento pilotní projekt byl rozhodně zajímavou a důležitou zkušeností i pro nás. Získali jsme představu o oblasti zájmu jednotlivých investorů a tomu chceme přizpůsobit i další setkání. Projekt Investice do nápadu tedy poběží kontinuálně. Jednotlivá setkání budou pravděpodobně v užším kruhu, ale zaměřena na oblasti se společným jmenovatelem. Tím může být například obor, nebo výše vstupní investice. Nově budeme projekt více orientovat i na firmy, které se rozhodnou pro vstup strategického partnera. Jak jsme zjistili, pro mnoho investorů je „zmapované území“ zajímavější, než start-up bez zkušenosti s odezvou na trhu.“

Projekt Investice do nápadu je tedy otevřený všem začínajícím nebo i zkušeným podnikatelům. Jeho účastníci mohou využít poradenských služeb firmy GENTEA, která je na setkání s investory připraví. Svou účastí v projektu tak mohou získat příležitost spolupráce s partnerem, který jejich potenciál doplní kapitálem, výrobní či obchodní kapacitou, nebo know-how.

Zpráva převzata z Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Autor článku

Firemni aktualita