Prezident HK ČR podepsal smlouvu o vytvoření Euroasijského podnikatelského kongresu

07.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel podepsal v Astaně 1. července 2010 spolu s představiteli 20 podnikatelských organizací z Evropy a Asie dohodu o vytvoření Euroasijského podnikatelského kongresu. Ten by měl být platformou pro výměnu názorů na rozvoj hospodářských vztahů mezi evropskými a středoasijskými zeměmi a obchodních kontaktů mezi firmami těchto zemí.

Petr Kužel se v Astaně účastní Astanského ekonomického fóra, kterého se účastní více jako 1000 významných politických a ekonomických osobností včetně tří držitelů Nobelových cen za ekonomiku. Fórum, které se uskutečňuje pod heslem „Udržitelný hospodářský růst v pokrizovém období“ zahájil kazachstánský prezident Nursultan Nazarbajev. Ve svém vystoupení zdůraznil úlohu Kazachstánu jako mostu mezi Evropou a Asií a poukázal na úspěšné překonávání krize, které se projevilo růstem za 1. čtvrtletí 2010 ve výši 8 % HDP.

Prezident Kužel měl rozhovory s řadou účastníků konference včetně prezidenta Kazachstánské hospodářské komory Atameken Azatem Peruaševem o rozvoji vzájemných kontaktů mezi oběma komorami. Hospodářská komora je připravena podpořit kontakty českých firem s touto významnou středoasijskou zemí s velkým nerostným bohatstvím.

Zpráva převzata z HK ČR.

Autor článku

Firemni aktualita