V červnu bylo v ČR vyhlášeno 161 firemních bankrotů

02.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


V červnu bylo v ČR vyhlášeno 161 firemních bankrotů, což je o 40 bankrotů více než v květnu.

Červnový vývoj tak nenavázal na meziměsíční pokles počtu vyhlášených bankrotů v květnu a v březnu. Počet firemních bankrotů se v červnu v meziročním srovnání zvýšil o více než třetinu. Vyplývá to ze statistiky databáze Cribis.cz, které poskytla společnost CCB - Czech Credit Bureau.

Ještě výrazněji než firemní bankroty rostly v červnu osobní bankroty. Jejich celkový počet dosáhl 546, což je o 61 případů více než v květnu. Ve srovnání s červnem roku 2009 se jejich počet zvýšil na více než dvojnásobek.

Návrhy na firemní bankrot se v červnu zvýšily o 63 na 492, což je o 12 procent více než ve stejném období loňského roku. Celkem 2514 podaných návrhů na firemní bankrot v prvním pololetí letošního roku představuje 56 procent jejich počtu za celý rok 2009.

"Poměr vyhlášených firemních bankrotů k podaným návrhům se ve srovnání s květnem zhoršil a činil jednu třetinu, z čehož vyplývá, že fronta návrhů čekajících na soudní projednání se prodlužuje,“ uvedla vedoucí analytického oddělení CCB Věra Kameníčková.

Autor článku

Firemni aktualita