Vznikl mezimetropolitní regionu Dunaj - Vltava

01.07.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Předsedové hospodářských a řemeslných komor jihozápadních Čech a sousedních německých a rakouských regionů podepsali deklaraci o vzniku mezimetropolitního regionu Dunaj - Vltava, který chce v letech 2014 až 2020 čerpat dotace z EU. Novinářům to řekli předsedové komor Dolního Bavorska-Horního Falcka Toni Hinterdobler a Plzeňského kraje Zdeněk Mužík.

U vzniku Evropského regionu Dunaj - Vltava (ERDV) stály komory Plzeňského, Jihočeského a Karlovarského kraje, Dolního Bavorska, Horního Falcka a Horního Rakouska. Oblast česko-německo-rakouského pomezí s téměř 5,5 milionu obyvatel, větší než Švýcarsko, nahradí současné výrazně menší regiony soudržnosti, které dočerpají evropské dotace v roce 2013.

 "Kraje, města, obce, podniky, svazy a sdružení musí být na nové plánovací období EU připraveny co nejdříve. Unie už dává dohromady model financování regionálních aktivit po roce 2013," uvedl Mužík. Celoevropskou koncepci bude EU projednávat na přelomu let 2011 a 2012, aby byl v roce 2013 schválen unijní rozpočet na další plánovací období.

Autor článku

Firemni aktualita