Nominace ministrů je dobrým předpokladem pro rychlé zahájení práce vlády

01.07.2010 | , Svaz průmyslu a dopravy
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


30.6. 2010 Svaz průmyslu a dopravy ČR vítá rychlý postup při sestavování koaliční vlády a při obsazování ministerských postů.

Je to předpoklad pro to, aby vláda začala co nejrychleji pracovat a řešit aktuální problémy země. Na ně Svaz průmyslu a dopravy ČR upozornil v minulých dnech dokumentem pod názvem Agenda 2010 – 10 priorit pro budoucnost ČR (Dokument je umístěn na webové adrese Svazu www.spcr.cz). Návrhy zaměstnavatelů byly předány všem parlamentním stranám a budou projednávány také s jednotlivými ministry.

„Gratuluji panu premiérovi k nominaci Jaromíra Drábka na ministerstvo práce a sociálních věcí. Je to dobré rozhodnutí,“ uvedl Jaroslav Míl, prezident Svazu průmyslu a dopravy ČR. Vyjádřil se i k nominaci Martina Kocourka, který by měl řídit ministerstvo průmyslu a obchodu. „Vzhledem k tomu, že ministerstvo průmyslu a obchodu je vnímáno jako ministerstvo pro ČEZ, energetiku a hornictví, jmenování bývalého člena dozorčí rady ČEZ by nemuselo být krokem vedle“ uvedl Jaroslav Míl.

„Nominace na ministra financí se dala očekávat,“ dodal Jaroslav Míl. Ohledně nominace na post ministra pro resort životního prostředí uvedl: „Je to rozumný výběr. Je dobře, když takové místo zastává právník“.

Autor článku

Tiskovka