Podnikatelský inkubátor VTP UP oslavil třetí narozeniny

18.06.2010 | , Univerzita Palackého
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


16.6. 2010 Podnikatelský inkubátor Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého (VTP UP) oslavil ve středu 16. června 2010 své třetí narozeniny. Již tradiční sportovně-zábavné odpoledne a večer pro nájemce a příznivce VTP UP proběhlo od 15 hodin v areálu VTP UP na ulici Šlechtitelů 21 v Olomouci – Holici.

Na návštěvníky v rámci oslav čekaly nejen netradiční soutěže o ceny, o jejichž organizaci se postaral Akademik sport centrum UP, ale také grilování či vystoupení skupiny Country Expres Olomouc. „Návštěvníci si mohli vyzkoušet lukostřelbu, jízdu na netradiční koloběžce či stavění rakety,“ řekl Ing. Jiří Herinek, ředitel parku.

Zábavnému odpoledni předcházel dopolední oficiální program, kdy se představily firmy, které v posledním roce významným způsobem využily služeb VTP UP. „Jednalo se například o firmu H+A Eco CZ, která se zabývá světově jedinečnou technologií čištění vody prostřednictvím nanočástic železa, nebo o klastr MedChemBio věnující se medicinální chemii a chemické biologii,“ dodal Ing. Herinek. Hosté se mohli seznámit také se zázemím parku a jeho dalšími úspěchy.

Podnikatelský inkubátor VTP UP nabízí již od svého vzniku začínajícím firmám podnikajícím zejména v oborech nanotechnologie, biotechnologie, farmacie, optiky či chemie pronájem prostor, poradenské služby a služby osobního konzultanta za zvýhodněných podmínek. Kromě toho se park, respektive jeho Podnikatelský inkubátor soustředí také na podporu studentů, kteří se rozhodnou podnikat. Nabízí jim své služby bezplatně. V rámci VTP UP v současnosti působí 26 firem, které dohromady zaměstnávají bezmála 70 pracovníků. Mezi další významné projekty, na nichž se Vědeckotechnický park podílel, patří soutěž pro začínající podnikatele Podnikavá hlava nebo další podpora propojení univerzity s firmami díky rozšíření Katalogu přístrojů a služeb pracovišť Univerzity Palackého.

Autor článku

Tiskovka