Klienti UniCredit Bank si oblíbili Převratnou hypotéku

16.06.2010 | , UniCredit Bank
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


15.6. 2010 Více než polovina nových klientů preferují hypoteční úvěr s variabilní úrokovou sazbou. UniCredit Bank umožňuje přechod mezi hypotékami s fixní a variabilní sazbou.

Pouhé dva měsíce stačily novince UniCredit Bank – Převratné hypotéce - k tomu, aby ovládla prodeje nových hypotečních úvěrů. Zatímco v polovině dubna, kdy UniCredit Bank uvedla Převratnou hypotéku na český trh, činil v této bance poměr prodejů 70:30 ve prospěch hypotečních úvěrů s fixní sazbou, na konci května začínají v UniCredit Bank dominovat hypotéky s variabilní úrokovou sazbou. Od uvedení na trh tvoří podíl Převratné hypotéky 55 %.

„Obliba Převratné hypotéky u nových klientů nás mile překvapila. Na základě našeho dotazovacího průzkumu vyplývá, že klienty oslovila zejména nízká úroková sazba, ale i naprosto transparentní stanovení úroků a poplatků. Zajímavá je rovněž průměrná výše Převratné hypotéky 2,13 milionu Kč, která o více než 16 % překračuje průměr u hypoték s fixní sazbou,“ upozornil Jaroslav Žahourek, ředitel retailového bankovnictví UniCredit Bank.

Převratná hypotéka je na trhu od 1. dubna 2010, nyní s aktuální úrokovou sazbou 3,83 % p.a., v případě pojištění úvěru proti neschopnosti splácet může výše měsíční splátky úvěru ještě výrazně klesnout. Výhodami nové hypotéky od UniCredit Bank jsou rovněž nižší anuitní splátka než u fixní hypotéky a neměnná odchylka banky po celou dobu splácení úvěru, která je stanovena v úvěrové smlouvě. Úroková sazba Převratné hypotéky je odvozena od jednoměsíční úrokové sazby na mezibankovním trhu 1M PRIBOR plus pevné odchylky banky. Navíc banka umožňuje uskutečnit až 4x ročně mimořádnou splátku úvěru.

K úpravě variabilní úrokové sazby „Převratné hypotéky“ pro klienta dochází pouze tehdy, pokud se v daném měsíci mezibankovní sazba 1M PRIBOR odchýlí o více než ± 0,10 %. V takovém případě je generována nová výše anuitní splátky. Při menší odchylce 1M PRIBOR než ± 0,10 % zůstává splátka stejná.

O přechod na Převratnou hypotéku mohou požádat i stávající klienti s fixní sazbou, a to vždy na konci fixního období. Naopak UniCredit Bank garantuje svým klientům možnost kdykoli převést Převratnou hypotéku na hypoteční úvěr s fixní sazbou, a to vždy k 25. dni kalendářního měsíce.


Dobrý projekt financování získá


„Ze strany bank došlo k zastavení financování projektů na spekulativní bázi, tedy s minimálními předprodeji, a podmínky developerských úvěrů se obecně zpřísnily. Situaci nicméně nehodnotíme negativně. Stále platí, že dobrý projekt funkční financování získá a omezením nabídky dojde k vyčištění a stabilizaci trhu,“ zdůraznil Ondřej Plocek, člen představenstva Passerinvest Group.

Passerinvest se chystá letos v červenci zahájit výstavbu projektu Rezidenční Park Baarova. Tento projekt nabídne nadstandardních 140 bytů v atraktivní části Prahy 4 s plnou občanskou vybaveností v uzavřeném areálu s non-stop recepcí. Určitým nadstandardem projektu je i pětiletá záruka, klientský přístup developera a stavebně dokončená lokalita. Smlouva o stavebním úvěru byla podepsána s osvědčeným partnerem, společností UniCredit Bank Česká republika.

„Kromě stavebního úvěru spolupracujeme s UniCredit Bank Česká republika rovněž při financování našich zákazníků, budoucích majitelů bytů. Smyslem této spolupráce je maximálně zjednodušit našim klientům proces získání hypotéky a zároveň jim zajistit její nejlepší možné podmínky,“ uzavřel Ondřej Plocek.

Autor článku

Tiskovka

Články ze sekce: FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT