Madridská deklarace evropského byznysu

15.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Lídři evropského byznysu – BUSINESSEUROPE - se sešli 11. června v Madridu na pravidelném zasedání presidentů, aby vyhodnotili nejnovější ekonomický vývoj a projednali otázky zásadní pro podnikatele v oblasti energetiky, klimatických změn a průmyslu. Přijali společnou Deklaraci adresovanou Evropské radě.

Podnikatelé v celé Evropě se ze všech sil snaží zvýšit svou aktivitu a podílet se na globálním oživení. BUSINESSEUROPE předpovídá průměrný růst v EU 1,1 % pro tento rok a 1,6 % pro rok 2011. To by mělo umožnit stabilizovat míru nezaměstnanosti v EU v nadcházejících měsících a znovu zahájit tvorbu pracovních míst v průběhu příštího roku. Ale tento impuls oživení je křehký a rychlé zhoršení veřejných financí se stalo hlavní destabilizační silou.

Evropští podnikatelé volají po disciplíně a růstu, které musejí jít ruku v ruce. Presidenti členů BUSINESSEUROPE široce podporují záchranné akce, které byly v posledních měsících podniknuty. Ale Evropa je na křižovatce a stojí před jednoduchou volbou: reformy nebo úpadek. V dokumentu se píše: „Potřebujeme od evropských lídrů jasný směr a závazek, že budou zachovány historické výdobytky jednotného trhu a jednotné měny.“

Deklaraci si můžete stáhnout na http://www.spcr.cz/files/en/eu/businesseurope/2010-06-09_Madrid_declaration.pdf.

Informace převzata ze Svazu průmyslu a dopravy ČR.

Autor článku

Firemni aktualita