Kia svolá v Česku 1100 aut k preventivní prohlídce brzd

15.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Jihokorejská automobilka Kia Motors svolá v Česku téměř 1100 majitelů modelu cee´d do autorizovaných servisů k preventivní prohlídce jejich aut. Některé vozy mohou mít snížený účinek brzd.

Svolávací akce se týká vozů vybavených systémem ESP vyrobených mezi 1. dubnem 2008 a 30. březnem 2009 u kterých někteří majitelé zaregistrovali snížení účinku brzd. Možná příčina je podle firmy v hlavním brzdovém válci.

"V souvislosti s tímto jevem nebyly evidovány žádné nehody, škody ani zranění. Brzdový systém je konstruován tak, aby nemohlo dojít k nenadálému snížení brzdného účinku. Pokud se projeví snížení účinku v primárním brzdném okruhu, nastupuje okamžitě sekundární brzdný okruh a funkčnost brzd je zajištěna," uvedla mluvčí Kateřina Vokounová.

Automobilka předpokládá, že přibližně 30 procent z celkového počtu svolávaných aut si může vyžádat opravný zásah. Prohlídka bude bezplatná, proběhne na počkání a potrvá asi 15 minut. V případě nutnosti výměny brzdového válce se návštěva prodlouží o dalších asi 35 minut.

Informace převzata z ČTK.

Autor článku

Firemni aktualita