Stěžejní body ze schváleného usnesení HK ČR

14.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Jasně se vymezit k důchodové reformě a požadovat na vládě vytvoření hospodářské politiky státu, a to vč. zahraniční politiky, jsou stěžejní body usnesení XXII. sněmu Hospodářské komory České republiky, který se konal koncem května v Kongresovém hotelu Jezerka v Seči.

Nejvyšší orgán HK ČR se dále usnesl, že Komora bude prosazovat podmínky pro rovnost podnikání dodržováním stejných požadavků na importéry jako na české výrobce, aby produkty importované do ČR, potažmo do EU, prošly stejně přísnými testy a schvalovacími procesy jako výrobky do českých subjektů. S tím souvisí další schválený bod: Zabezpečit podmínky pro rovnost podnikání, které jsou narušovány zejména v ČR v oblasti investičních pobídek.

Prezident HK ČR Petr Kužel oznámil, že se trestní odpovědností firem i díky Komoře úřednická vláda zabývat nebude. Zákon by byl podle jeho slov zneužitelný jako nástroj pro popravu konkurence.

„Nedopustíme zvýšení daňového zatížení podnikatelů a navrhneme opatření ke snížení mzdových nákladů firem,“ ubezpečil závěrem všechny přítomné Petr Kužel.

Autor článku

Firemni aktualita