Renault chce do konce roku splatit část státní pomoci

13.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Francouzská automobilka Renault chce do konce letošního roku splatit nejméně 500 milionů eur (12,85 miliardy Kč) ze státní pomoci. Uvedl to v rozhovoru pro francouzskou rozhlasovou stanici Europe 1 předseda a generální ředitel automobilky Carlos Ghosn. Renault spolu s další francouzskou automobilkou PSA Peugeot Citroën získaly na počátku roku 2009 od státu tři miliardy eur, které měly firmám pomoci zachovat pracovní místa v závodech ve Francii.

Již v květnu Ghosn naznačil, že francouzská automobilka nechce čekat s vrácením peněz z úvěru až do roku 2014 a nebude potřebovat navyšovat kapitál. Dnes upozornil, že dluhové trhy se znovu otevřely a firma tak bude schopná získat nové finance.

Šéf Renaultu předpokládá, že Renault s Nissanem a jejich ruským partnerem Avtovazem prodají letos téměř sedm milionu vozů, což by je mělo dostat před kdysi největší světovou automobilku General Motors. Aliance Renaultu a Nissanu by se tak dostala v prodeji automobilů na třetí místo na světě za Toyotu a Volkswagen.

Autor článku

Firemni aktualita