Společnosti Enterprise Investors byla udělena cena „2010 CEE Deal of the Year“ za AVG Technologies

10.06.2010 | , Enterprise investors
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


10.6. 2010 Částečný odprodej AVG Technologies společností Enterprise Investors obdržel cenu 2010 CEE Deal of the Year, jež byla udělena časopisem unquote”. Letošní vítězové byli určeni hlasováním čtenářů magazínu.

unquote”, jedna z hlavních globálních obchodních publikací pokrývající oblast private equity a rozvojového kapitálu ve střední a východní Evropě, udělila svá ocenění v tomto sektoru při výročním ceremoniálu časopisu 2010 CEE Private Equity Congress v Londýně.

„Částečný odprodej AVG dokázal, že i během nejobtížnějšího investičního období v Evropě mohlo být dosaženo skvělých výsledků. Navíc si investiční tým Enterprise Investors ponechal podíl v AVG, což pro společnost znamená příslib dalšího rozvoje. Enterprise Investors opět ukázali, že disponují výjimečně kvalitním týmem,“ řekla Kimberly Romaine, šéfredaktorka unquote”.

„Byli jsme velmi rádi, že jsme obdrželi tuto cenu, a zvláště, když byl náš částečný odprodej AVG Technologies oceněn během tohoto roku už podruhé jako jedinečný v sektoru private equity v regionu střední a východní Evropy,“ řekl Dariusz Prończuk, managing partner a člen představenstva Enterprise Investors, který vede investiční tým. „Jsme potěšeni, že byla uznána kvalita našeho investičního týmu podílejícího se na transakci,“ dodal.

Polish Enterprise Fund V spravovaný Enterprise Investors realizoval částečný odprodej na konci roku 2009 a získal významné zhodnocení původní investice. Tento odprodej globálního výrobce počítačového bezpečnostního software patřil mezi nejúspěšnější ve dvacetileté historii Enterprise Investors. Od počátku investice PEF V v roce 2005 společnost AVG změnila své podnikatelské portfolio, zvýšila více než desetkrát své tržby a pětkrát počet uživatelů (až na 110 miliónů) antivirového software. V tomto období společnost rostla každým rokem o 50 až 100 procent, zatímco IT trh bezpečnostního software průměrně rostl o 10 procent. Z hlediska počtu uživatelů je AVG jedničkou ve Velké Británii, na třetí pozici ve Spojených státech a celosvětově si drží čtvrté místo.

Enterprise Investors neprodali svůj podíl v AVG celý a zůstali, pevně přesvědčeni o jejím dalším růstu, největším akcionářem (kolem 30 %) ve společnosti. AVG má zdravý plán rozvoje zahrnující geografickou expanzi do Asie a na další perspektivní trhy.

Autor článku

Tiskovka