Ringier a Axel Springer mohou v ČR spojit aktivity

09.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Vydavatelské společnosti Ringier AG a Axel Springer AG mohou spojit své aktivity v České republice. Fúzi schválil tuzemský Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), uvedl předseda úřadu Petr Rafaj. Transakce je součástí širšího spojení obou firem v celé východní Evropě.

Do portfolia Ringier ČR patří nejčtenější deník Blesk, deníky Aha! a Sport a časopisy Reflex, ABC, Blesk pro ženy, Blesk zdraví, Blesk Křížovky a Blesk Hobby. Společnost provozuje internetové servery www.blesk.cz, www.ahaonline.cz, www.deniksport.cz, www.bleskprozeny.cz, www.reflex.cz a www.iabc.cz. Součástí českého Ringieru jsou i dvě tiskárny v Praze a Ostravě.

Do skupiny Axel Springer AG se sídlem v Berlíně patří v Česku společnost Axel Springer Praha vydávající televizní časopisy, časopisy a magazíny pro motoristy a mládež a prodejce internetové reklamy Anima Publisher.

Ringier AG a Axel Springer AG jako součást spojování aktivit ve východní Evropě zakládají novou společnost Axel Springer International, na níž se bude každá podílet 50 procenty. Společný podnik se sídlem v Curychu s odhadovaným obratem okolo 414 milionů eur (asi 10,8 miliardy Kč) a ziskem 62 milionů eur (asi 1,6 miliardy Kč) se má stát jednou z největších mediálních společností ve východní Evropě, uvedl Ringier v březnu.

Autor článku

Firemni aktualita