Volkswagen hodlá zdvojnásobit své výrobní kapacity v Číně

09.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Německý automobilový koncern Volkswagen hodlá během tří až čtyř let zdvojnásobit své výrobní kapacity v Číně na zhruba tři miliony vozů ročně.

Šéf čínských aktivit VW Winfried Vahland tento týden prohlásil, že Volkswagen plánuje během jednoho až dvou let zvýšit prodej v Číně na dva miliony vozů ročně. Loni prodej Volkswagenu v Číně stoupl o 37 procent na 1,4 milionu vozů. Vahland od září povede českou divizi Škoda Auto.

Čína je již nyní pro Volkswagen největším trhem podle objemu prodeje. Za první čtyři měsíce letošního roku zvýšil Volkswagen prodej v Číně meziročně o 53 procent na 620.500 vozů.

Přední světové automobilky se nyní snaží expanzí v Číně kompenzovat pokles prodeje na rozvinutých trzích. Čína loni díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa.

Čínské sdružení automobilových výrobců (CAAM) tento týden oznámilo, že prodej osobních automobilů v Číně v květnu meziročně stoupl o 28,5 procenta na 1,04 milionu vozů. Zaznamenal tak nejpomalejší růst od začátku letošního roku. Za zpomalením růstu podle analytiků stojí silný srovnávací základ z loňského května, kdy prodej vyskočil o 46,8 procenta.

Autor článku

Firemni aktualita