Červen v ČSOB ve znamení zajištěných a společensky odpovědných fondů

09.06.2010 | , ČSOB
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


9.6. 2010 Červnové fondy u ČSOB nabízejí pestré a bezpečné možnosti, jak investovat peníze. Široké portfolio nabízí klientům mnoho možností a je připraveno pro každého, kdo chce se svými penězi dále pracovat. V červnu jsou připraveny dva zajištěné fondy, které klientům zabezpečují návratnost investice, z nichž jeden nabízí možnost investovat do společensky odpovědných firem. Nechybí ani oblíbený Maximal Invest, který spojuje jistotu zajištěného fondu se životním pojištěním.

„Každý měsíc nabízíme klientům nové možnosti investic. Klientům doporučujeme, aby své finance měli rovnoměrně rozložené ve více bankovních produktech. V červnu máme pro klienty přichystány čtyři nové fondy. Za zmínku určitě stojí Optimum Fund ČSOB Kvalitní akcie 2, který se složením koše 30 akcií řadí mezi tzv. SRI (společensky odpovědné) fondy. V červnové nabídce nemůže chybět populární Maximal Invest ČSOB Světový strom 15 spojující výhody zajištěného fondu s možností životního pojištění,“ řekl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti.

Global Partners ČSOB Click s pamětí 2:

Tento zajištěný korunový fond se 100% ochranou vložené investice investuje do podkladového koše 30 světových akcií. Investiční období je 5 let a 7 měsíců. Výnos zakliknutý v prvním roce je 3 % bez ohledu na vývoj finančních trhů. V dalších letech se výnos bude pohybovat mezi 0 % a 6,5 %. Maximální výnos při splatnosti je dán součtem zakliknutých výnosů v jednotlivých letech a může dosáhnout až 29 %.

Optimum Fund ČSOB Kvalitní akcie 2:

Fond nabízí 100% ochranu vložené investice a neomezený maximální výnos. Investiční období je 5 let a 6 měsíců. Jedná se o korunový fond nabízející podkladový koš 30 akcií vybíraný na základě kritérií společensky odpovědného investování, to znamená, že akcie jsou vybírány, mimo jiného, na základě náročných ekonomických parametrů. Zajištění počáteční investice je samozřejmostí.

Optimum Fund ČSOB Krátký horizont 1:

Fond přináší klientům plný 100% podíl na možném růstu akciového trhu s 90% ochranou vložené investice. Ve spojení s krátkým investičním obdobím 2 roky a 9 měsíců je tato struktura vhodná pro dynamičtější investory. Maximální výnos je omezen 30 % (10 % ročně). Fond je pro klienty vhodný k začlenění do postupně vytvářeného portfolia zajištěných fondů. Tento produkt by v portfoliu zajištěných fondů mohl splňovat úlohu dynamického produktu určeného na relativně rychlé zhodnocení možného růstu trhu.

Maximal Invest ČSOB Světový strom 15:

Již tradičně přinášíme i velmi užitečný a populární produkt poskytující investorům jak finančně řešit i vztahové záležitosti vázané s majetkem, a to v rodině i mimo ni. Nabízí minimální zajištěný výnos 6,47 % (1,15 % ročně) a maximální výnos 32,94 % (5,31 % ročně). Investiční období tohoto fondu je 5 a půl roku.

Hodnota podílu ve fondu může během investičního období kolísat. Vyplacení vložené investice a dosaženého výnosu je zajištěno ke dni splatnosti fondu za podmínek uvedených v jeho prospektu. Vzhledem k složitosti struktur nabízených produktů je žádoucí využít poradenské služby osobních bankéřů a investičních poradců ČSOB.

Autor článku

Tiskovka