Synergie mezi indickým růstem a českou technologickou vyspělostí

09.06.2010 | , Senát Parlamentu České republiky
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


8.6. 2010 V sídle Senátu Parlamentu ČR dnes byly za účasti předsedy Senátu Přemysla Sobotky a viceprezidenta a předsedy Senátu Indické republiky Hamída Ansárího podepsány smlouvy o sociálním zabezpečení a o hospodářské spolupráci mezi Indickou republikou a ČR.

„Tyto smlouvy významně posouvají hospodářskou a nejen hospodářskou spolupráci obou zemí. Předpokládají růst ve všech směrech, ve výměně pracovních sil, v posilování investic a v dalších podnikatelských aktivitách,“ uvedl po podpisu předseda českého Senátu Přemysl Sobotka. „Indové mají zájem o naše technologie, letos zrychlují svůj růst na 8% HDP a my jsme pro ně atraktivní partner. V oblasti vodního hospodářství, energetiky, jaderné energetiky, ale třeba i ve využití technologie nanovláken,“ upřesnil šéf Senátu.

„Během návštěvy indického viceprezidenta jsme se pochopitelně bavili i o dalších otázkách jako je jaderná bezpečnost nebo vztahy s Pákistánem. Pan Ansárí se zase zajímal o povolební situaci u nás a naše způsoby hledání cesty z celosvětové krize,“ dodal Přemysl Sobotka.

Hamíd Ansárí, předseda Senátu Indie a viceprezident republiky Indie přicestoval do ČR na pozvání předsedy Senátu PČR Přemysla Sobotky.

Autor článku

Tiskovka