Vláda schválila kompenzaci slev na jízdném ve výši sto milionů korun

08.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Ministerstvo dopravy požadovalo od vlády schválení částky ve výši dvou set milionů korun, kterou by bylo tyto kompenzace možné pokrýt.

Kabinet však rozhodl o poskytnutí pouze sta milionů korun. Tuto částku by měl stát použít k náhradě ztráty, která vzniká poskytováním ze zákona povinných slev určitým skupinám cestujících.

Vláda včera dále schválila návrh ministerstva průmyslu a obchodu na snížení zálohy na některé skleněné láhve. Návrh stanovuje stejnou tříkorunovou zálohu pro všechny vratné pivní láhve o objemu 0,5 litru s typizovaným korunkovým uzávěrem. Dojde také ke snížení zálohy na láhev pro minerální vodu o objemu 0,7 litru, a to ze stávajících tří korun na jednu korunu. Návrh, který nabude účinnosti k 1. srpnu tohoto roku, reaguje na změny situace na trhu s nápojovými obaly. Navržená opatření neznevýhodňují žádnou skupinu subjektů působících v této oblasti podnikání ani nevyžadují výdaje z veřejných rozpočtů. Materiál ministerstva průmyslu a obchodu naopak předpokládá pozitivní dopad ve formě vyššího výběru daně z příjmů.

Autor článku

Firemni aktualita