Obchodníci opět nabízejí šrotovné na elektroniku či bicykly

07.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Obchodníci po několikaměsíční odmlce opět oprášili šrotovné, které se loni na jaře stalo v Česku marketingovým hitem a bylo používáno při prodeji nejrůznějšího zboží a služeb. Prodejci začali tyto slevy znovu nabízet například na nákup nových elektrospotřebičů či jízdních kol. Obchodníci se kvůli hospodářské krizi již delší dobu potýkají s poklesem poptávky a podobnými reklamními aktivitami se snaží přilákat zákazníky do svých prodejen.

Šrotovné až 3000 korun na nákup úsporného elektrospotřebiče mohou v těchto dnech získat například zákazníci 180 prodejen Euronics, pokud se zavážou k ekologické likvidaci vysloužilého spotřebiče. Euronics při této kampani spolupracuje s kolektivním systémem Elektrowin, který zajišťuje sběr a likvidaci starých elektrospotřebičů.

"Výše příspěvku se bude podle konkrétních spotřebičů pohybovat v rozmezí od 1000 korun až do 3000 korun, což je pozitivní změna oproti loňskému roku, kdy tento příspěvek byl maximálně 1000 korun," sdělil dnes výkonný ředitel sítě elektroprodejen Euronics David Beneš.

Na šrotovné letos vsadil také internetových obchod www.sport-core.cz. Pokud lidé do jeho kamenné prodejny dovezou staré jízdní kolo k ekologické likvidaci, mohou na nákup nového bicyklu získat slevu až 3000 korun. Šrotovné nabízí ve svých prodejnách rovněž Centrum úsporného větrání. Zákazníci, kteří přinesou starý ventilátor, pořídí nový přístroj se slevou 350 korun. Prodejny se spotřební elektronikou Global Elektro v březnu dávaly šrotovné až 4000 korun při nákupu nového televizoru.

Autor článku

Firemni aktualita