Světovým podnikatelem roku je šéf ICAP Michael Spencer

07.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Světovým podnikatelem roku se stal ředitel makléřské společnosti ICAP Michael Spencer. Spencer byl vybrán z padesátky finalistů, kteří byli letos jmenováni Podnikatelem roku ve své domácí zemi. Vyplývá to z tiskové zprávy společnosti Ernst & Young, která je pořadatelem soutěže. Za Českou republiku v soutěži bojoval Eduard Kučera, zakladatel firmy AVAST Software a spolutvůrce antivirového programu avast!.

"Jsem přesvědčený, že naše přítomnost v Monaku pomohla k prezentaci Česka jako země šikovných podnikatelů, a pokud by se vyhlašovalo užší finále mezi pěti nejlepšími, tak bychom k nim jistě patřili," uvedl Kučera.

Spencerova společnost ICAP je nejvýkonnější finanční společností mezi stovkou firem zahrnutých v indexu FTSE 100 za uplynulých deset let a také jedním z nejvíce inovativních poskytovatelů finančních služeb na světě. Průměrný denní objem transakcí společnosti se počítá v bilionech amerických dolarů a její výnosy činní více než dvě miliardy dolarů.

Soutěž Podnikatel roku (Entrepreneur Of The Year), která vybírá nejúspěšnější průkopníky v oblasti podnikání, založila společnost Ernst & Young ve Spojených státech amerických v roce 1986. Během své existence se rozšířila do řady zemí celého světa a v současné době se jako světově uznávaná soutěž pravidelně vyhlašuje již v téměř 50 zemích na šesti kontinentech.

Autor článku

Firemni aktualita