Snížení poplatků za nové chemické látky

07.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Evropská komise přijala v pátek 21. května 2010 nový předpis, který by měl malým a středním podnikům usnadnit registraci podle legislativy REACH (Registrace, evaluace a autorizace chemických látek).

Dokument také upravuje nařízení CLP (Klasifikace, označování a balení látek a směsí). Podle nového předpisu se velmi výrazně sníží poplatky související s žádostí podniků o nový název pro určitou látku či v případě žádosti o harmonizaci klasifikace a označování látek. Níže naleznete letáky s důležitými informacemi pro implementaci CLP.

U mikropodniků se poplatky sníží o 90 procent, u malých podniků o 60 procent a u středních podniků o 30 procent. Předpis dále informuje, že podniky mohou s dokumenty souvisejícími s registrací REACH a CLP pracovat ve svém jazyce. K dispozici jsou malým a středním podnikům také helpdesky, které fungují ve všech členských státech a měly by poskytnout asistenci, tak aby podniky splnily termín pro registraci REACH, který je stanoven na 30. listopadu 2010.

Splnit všechny podmínky legislativy REACH (Registrace, evaluace a autorizace chemických látek) je pro evropské malé a střední podniky (MSP) velice obtížné. Malé a střední podniky působí v řadě odvětví, což ztěžuje vytvoření jednotného souboru pravidel pro registraci. Na rozdíl od velkých firem k tomu MSP ani nemají dostatečné kapacity.

Více na http://www.amsp.cz/snizeni-poplatku-za-nove-chemicke-latky.

Autor článku

Firemni aktualita