Budoucnost obchodní politiky EU je i ve Vašich rukou - veřejná konzultace

07.06.2010 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


4.6. 2010 Evropská komise zahájila počátkem června veřejnou konzultaci o budoucnosti obchodní politiky EU. Záměrem je získat ze strany veřejnosti, zejména podnikatelské sféry, které se obchodní politika EU primárně dotýká, podněty, požadavky a přání týkající se budoucího směřování obchodní politiky.

Cílem této veřejné konzultace je postavit základ pro novou evropskou obchodní politiku, která by odrážela stanoviska a názory všech relevantních aktérů (podnikatelů, široké odborné veřejnosti atd.), a která by byla vhodným nástrojem k naplnění cílů strategie "Evropa 2020" (http://ec.europa.eu/eu2020/pdf/1_CS_ACT_part1_v1.pdf).

Oficiální znění dotazníku a další informace o veřejné konzultaci naleznete na stránkách Evropské komise: http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=FutureTradePolicy&lang=en.

Evropská komise má v úmyslu představit svoji novou obchodní politiku na podzim letošního roku.

Konzultace je otevřena do 28. července 2010 a zúčastnit se ji mohou všechny zainteresované subjekty.

Uvítáme, pokud kopii Vašeho příspěvku sdělíte i zainteresovaným pracovníkům MPO ČR, nejlépe na adresu mailto:tpc@mpo.cz. Na jednáních s Evropskou komisí tak bude ČR moci Vámi uvedené oblasti zájmu aktivně prosazovat.

Autor článku

Tiskovka