Česká republika je známa svou dlouholetou tradicí produkčního rybářství. Kapr a ostatní sladkovodní ryby žijí u nás v přírodních podmínkách a jejich vysokou kvalitu mimo jiné dokládají ochranné známky udělené Evropskou unií. „Lidé by se měli obecně více zajímat o to, jaké potraviny kupují. Řada našich producentů nabízí čerstvé produkty té nejvyšší kvality. Nejen sladkovodní ryby, ale i další lokální produkty je proto nezbytné co nejvíce podporovat,“ uvádí náměstek pro komoditní úsek MZe Stanislav Kozák.
„Podpora konzumace sladkovodních ryb je plně v souladu s moderními trendy a zdravým životním stylem. Maso sladkovodních ryb obsahuje velké množství zdraví prospěšných látek včetně nenasycených omega 3 mastných kyselin. Navíc je lehce stravitelné, to je jeho nesmírná přednost.“ sdělila Renata Komiková, ředitelka Odboru Řídící orgán Operačního programu Zemědělství a OP Rybářství.
Současná fáze kampaně RYBA DOMÁCÍ – letní grilování, je společně s velikonoční etapou hodnocena jednoznačně nejlépe. Grilování se v České republice stalo v posledních letech trendem a mezi veřejností je stále populárnější.



Test Fiat Panda La Prima: Styl za dobrou cenu a automat k tomu
Test ojetiny: Možná se vyplatí nejít automaticky pro Škodu. Opel Insignia II je opomíjenou ojetinou za skvělé peníze
Tohle měla být Škoda pro chudé. Sagitta představovala zajímavý nápad, ale do série se nedostala
Na Slovensku nově může člověk dostat pokutu za rychlost, pokud poběží na autobus. Po chodníku se teď musí chodit a jezdit nanejvýš 6 km/h
Test Volkswagen Caravelle Long 2.0 TDI 4Motion: Mikrobus do nepohody
