Soud zahájil insolvenční řízení s firmou, která vydávala 100+1

03.06.2010 | , Firemnifinance.cz
FIREMNI FINANCE - NEPOUŽÍVAT


Městský soud v Praze zahájil dnes insolvenční řízení s akciovou společností 100+1, která vydávala stejnojmenný časopis. Soud tak rozhodl na základě návrhu věřitelů společností Cashdirect a A-Z servis group. Časopis působí na českém trhu přes 40 let.

Společnost Cashdirect má za společností 100+1 pohledávku za 4,1 milionu Kč, kterou získala od společnosti Europrint. Té vznikl dluh za provedení tiskových prací. Celkem je to 11 faktur, z nichž byla první splatná koncem října 2009 a poslední letos 21. března. A-Z servis group vznikla pohledávka za dodání elektronických dat nutných pro tisk časopisu 100+1. Pohledávka činí 558.000 Kč a je přes tři měsíce po splatnosti.

Čtrnáctideník 100+1 není podle jeho internetových stránek úzce specializovaný. Nabízí články o přírodě, zvířatech, exotických i blízkých zemích, novinky z vědy a techniky, psychologie, životního stylu. Jsou v něm například vybrané příspěvky jednoho z nejoblíbenějších rozhlasových pořadů Zápisníku zahraničních zpravodajů, recenze knih rozhlasových zpravodajů či články cestovatele Arnošta Vašíčka.

Autor článku

Firemni aktualita